Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Asistente și infirmiere cu stafilococ auriu și la maternitatea Ploiești. Sorina Pintea: „Dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează”

Asistente și infirmiere cu stafilococ auriu și la maternitatea Ploiești. Sorina Pintea: „Dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează”

Asistente și infirmiere cu stafilococ auriu și la maternitatea Ploiești. Sorina Pintea: „Dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează”
23 Dec 2018   •   11:55

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit, duminică, la Antena 3, despre situația de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, unde a fost depistat stafilococul auriu la șapte asistente medicale și infirmiere.

„Au fost teste 79 persoane din personalul medical, 7 au ieșit pozitiv. Testele pe suprafețe și în aer au ieșit negative, sunt curate. Semn că dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează”, a spus Sorina Pintea la Antena 3.

Ministrul a precizat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat și au făcut un control, fără să îl mai aștepte pe cel anunțat de Ministerul Sănătății pentru dată de după 1 ianuarie.

Citește și: Încă o maternitate afectată de stafilococul auriu! Șapte asistente și infirmiere sunt infectate cu bacteria

Totul a ieșit la iveală după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut controale la toate spitalele din țară. Măsura a fost luată după ce mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea Giulești din Capitală au fost infectați cu stafilococul auriu.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close