Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenție! Această afecțiune a urechii, agravată de gripă, poate deveni mortală! Care sunt simptomele!

Atenție! Această afecțiune a urechii, agravată de gripă, poate deveni mortală! Care sunt simptomele!

Un medic ORL trage un semnal de alarmă referitor la decesele provocate de gripă.

Atenție! Această afecțiune a urechii, agravată de gripă, poate deveni mortală! Care sunt simptomele!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Feb 2020   •   16:23

”Eu cred că una din cauzele agravării gripei ar putea fi otita nedepistată care, mai ales în cazul copiilor care dezvoltă foarte ușor această boală, poate fi un punct de plecare pentru meningită, o infecție a creierului, cu potențial letal”, spune medicul ORL Elena Lățcan, potrivit doctorulzilei.ro.

Potrivit specialistei ORL, orice persoană care observă că simptomele gripei sau răcelii nu se ameliorează în trei zile, ar trebui să meargă la un consult ORL pentru că ar putea fi vorba de otită. 

Otita se manifestă prin apariția febrei de peste 38 de grade Celsius, durerii în spatele urechii și migrenei. Pot apărea și tulburări de echilibru sau senzație de vomă.
Otita, afecțiune a urechii, agravată de gripă

”În cazul copiilor febra care apare în cursul nopții poate fi un semn de otită. Mai pot apărea vărsături, scaune proaste. Dacă ajunge la ORL, se face o timpanotomie, adică se deschide timpanul și se elimină presiunea craniană dar și infecția și în acest fel putem preveni răspândirea infecției către creier, adică meningita”, a completat dr. Elena Lățcan.

 

×
Subiecte în articol: otita gripa
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close