Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura banală mai puternică decât orice energizant. Calmează durerile musculare și revitalizează organismul

Băutura banală mai puternică decât orice energizant. Calmează durerile musculare și revitalizează organismul

Săracă în calorii, dar cu multiple beneficii pentru sănătate, această băutură banală, care poate fi preparată uşor acasă, este mai puternică decât orice energizant din comerţ.

Băutura banală mai puternică decât orice energizant. Calmează durerile musculare și revitalizează organismul
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   20:00

Bogată în vitamina C şi calciu această băutură are un conținut ridicat de electroliți, antioxidanții și nutrienții care sunt absorbiți cu ușurință de organism.

Nutriționiștii o recomandă şi sportivilor, mai ales că atenuează rapid durerile musculare. Mai mult, consumul acestei băuturi ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge după masă.

Vorbim de banala zeamă de murături, lichidul condimentat care rezultă din conservarea legumelor în oțet sau în saramură, care poate hidrata la nivel optim organismul stimulând regenerarea şi sănătatea.

De exemplu, potrivit experților, în mai puțin de 85 de secunde, zeama de castraveți ori zeama de varză poate ameliora crampele musculare, ceea ce înseamnă, spun cercetările, că este mai eficientă decât băuturile energizante din comerț, notează doc.ro

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de zeamă de murături

Zeama de murături este o sursă naturală de probiotice, acele bacterii benefice pentru sănătatea intestinului. Consumul regulat de probiotice poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Crampele menstruale pot fi calmate prin consumul de zeamă de murături. Totodată, datorită faptului că este foarte sărată, zeama de la murăturile puse în saramură potolește și pofta de alimente sărate pe care unele femei o au în zilele premergătoare menstruației.

Atenţie, dacă aveți probleme cu stomacul, cum ar fi refluxul acid, consumați cu moderație zeama de murături!

De asemenea, dacă suferiți de hipertensiune sau au probleme renale consumați în cantități mici zeama de la murături.

  

×
Subiecte în articol: băuturi energizante muraturi
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close