Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce beneficii are marijuana medicinală şi în ce boli e folosită

Sfat de sănătate. Ce beneficii are marijuana medicinală şi în ce boli e folosită

Astăzi vedem de beneficii are marijuana medicinală. În Uniunea Europeană, ea se foloseşte în tratarea unor boli, noi mai avem un pic de aşteptat. Toxicologul Radu Ţincu ne spune la ce ne ajută această substanţă. De exemplu, în unele ţări, ea este folosită pentru bolnavii de cancer în fază terminală.

Sfat de sănătate. Ce beneficii are marijuana medicinală şi în ce boli e folosită
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    07 Mai 2020   •   10:53

"Marijuana este o plantă cunoscută de foarte mult timp şi care conţine o serie de substanţe, unele dintre ele şi pentru uz medicinal, despre care s-a dovedit în unele studii, în altele din păcate nu, că ar avea efecte benefice", a explicat meicul Radu Ţincu, joi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

"Astăzi, la nivel mondial, sunt acceptate câteva boli în care putem folosi extractul de canabis. Este vorba despre pacienţii cu cancer în fază terminală, pentru controlul durerii, atunci când celelalte medicamente nu îşi mai fac efectul.

Pentru controlul reacţiilor adverse asociate chimioterapiei (greaţă şi vărsături, atunci când antivomitivele nu-şi mai fac efectul) sau pentru o stare de bine pe care acest extract de canabis o induce acestor pacienţi în fază terminală, îmbunătăţindu-le calitatea vieţii pentru ultimele clipe.

O altă categorie sunt pacienţii cu boli neurologice cronice (în cazul copiilor cu epilepsie, dar numai atunci când toate medicamentele antiepileptice nu mai pot controla crizele de convulsie, în scleroza multiplă sau la cei cu SIDA).

Niciun studiu la acest moment nu a demonstrat 100% eficacitate a acestui produs pentru niciuna din afecţiunile pe care le-am menţionat", a afirmat medicul.

Marijuana medicinală este un medicament care se eliberează pe bază de reţetă, în sistem închis. 

În Europa, se găseşte sub formă de spray, ulei sau capsule, nu ca ţigări.

Marijuana medicinală poate crea dependenţă, mai atenţioneză dr. Radu Ţincu.

Sfat de Sănătate. Ce beneficii are marijuana medicinală

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close