Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boala asta face ravagii în toată țara! Peste 50 de cazuri au fost raportate în ultima săptămână

Boala asta face ravagii în toată țara! Peste 50 de cazuri au fost raportate în ultima săptămână

Boala asta face ravagii în toată țara! Peste 50 de cazuri au fost raportate în ultima săptămână
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    23 Feb 2019   •   10:00

Un număr de 58 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în nouă judeţe şi în Bucureşti, în perioada 18 - 22 februarie, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate, vineri, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 22 februarie, este de 15.915, fiind înregistrate 61 de decese.

Cele 58 de cazuri nou confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în Bihor - 25, Buzău - 9, Prahova - 7, Bucureşti şi Teleorman - câte patru cazuri, Mehedinţi şi Vrancea - câte trei, Bacău, Brăila, Dolj - câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close