Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce mănânci când te doare în gât? Lista alimentelor care te ajută să-ți revii mai repede după gripă sau răceală

Ce mănânci când te doare în gât? Lista alimentelor care te ajută să-ți revii mai repede după gripă sau răceală

Ce mănânci când te doare în gât? Lista alimentelor care te ajută să-ți revii mai repede după gripă sau răceală
Sursa foto: Foto: Pexels
14 Noi 2019   •   14:05

Dacă ai gâtul inflamat și treci printr-un episod de gripă ori răceală nu este cazul să-ți agravezi starea consumând biscuiți, sărațele sau pâine prăjită crocantă. Află ce alimente te ajută să-ți revii mai repede când te doare în gât.

Iată ce alimente sunt utile când te doare în gât, potrivit eva.ro:
 
1. Lapte - În loc să încerci să bei apă simplă alege un pahar cu lapte pentru că va menține un nivel optim de hidratare. Este un ingredient versatil, astfel încât îl poți bea simplu sau îl poți include în cadrul unui milkshake cremos. Te va ajuta să te simți sătul chiar dacă nu poți mânca decât rar.
 
2. Paste - Poți alege paste de forme variate, care sunt foarte moi și se pot combina cu numeroase ingrediente care le dau o aromă specială. Dacă eviți sosurile acide poți consuma în voie pastele care-ți plac.
 
3. Terci de ovăz - Deși este considerat o opțiune de bază pentru micul dejun, terciul de ovăz se poate consuma în orice moment al zilei și nu îți va face probleme când ai gâtul inflamat. Îl poți savura la prânz ori în loc de cină, evitând astfel să stai treaz până la ore târzii pentru că alimentele de la masa de seară ți-au iritat gâtul. 

4.Iaurt -  Alege iaurtul simplu și adaugă felii de banane, ciocolată și caramel.
 
5. Piure de cartofi - Te gândești la cartofii prăjiți pe care îi ratezi pentru că nu poți înghiți? Ei bine, poți mânca o porție de piure cremos, la care ai adăugat unt și smântână. Este o opțiune practică pentru orice masă principală sau gustare.
 
6. Supă cremă - Supa este un aliment foarte util când temperaturile de afară scad, iar dacă deja te doare în gât este ideală pentru a evita iritarea și a obține o doză importantă de vitamine care te vor ajuta să-ți revii mai repede.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close