Antena 3 Actualitate Sănătate Dar și Har. Cum scăpăm de sinuzită

Dar și Har. Cum scăpăm de sinuzită

05 Iul 2019   •   23:54
Dar și Har. Cum scăpăm de sinuzită
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3

Medicul Codruţ Sarafoleanu a fost invitatul Mariei Coman și al Lidiei Fecioru, la emisiunea ”Dar și Har”, unde a discutat cu privire la un subiect care macină o mare parte din populație, și anume, sinuzita și cum se poate scăpa de această afecțiune.

Medicul a subliniat că nu orice durere de cap este sinuzită și că în 80% dintre cazuri această este confundată cu o altă afecțiune.

„Sinuzita nu este atât de frecventă precum crede pacientul român. La noi există ideea că dacă ne doare capul avem sinuzită. Sinuzita doare în două circumstanțe, atunci când este o sinuzită acută și puroiul s-a acumulat în sinusuri și fiind presiune determină durere, fie dacă este o sinuzită cronică și dacă pacientul a făcut niște complicații, atunci se erodează osul. Altfel, sunt migrene, dureri de stres”, a precizat medicul specialist Codruţ Sarafoleanu.

Citește Și Dar și Har. Cum se tratează sforăitul

„Pentru a trata sinuzita, cel mai important este un tratament corect, un tratament maximal medical. Un antibiotic corect dacă e cazul, un antiinflamator, de obicei sunt preparate cortizonice, dar pe o perioadă limitată de timp”, a adăugat medicul Sarafoleanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close