Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Voichiţa Lazureanu, despre evoluţia rapidă a tulpinii Omicron: "Totul depinde de noi. Ca în orice război avem de dus şi de susţinut mai multe bătălii"

Dr. Voichiţa Lazureanu, despre evoluţia rapidă a tulpinii Omicron: "Totul depinde de noi. Ca în orice război avem de dus şi de susţinut mai multe bătălii"

Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a comentat alerta transmisă de specialişti privind răspândirea rapidă a variantei Omicron în Europa.

Dr. Voichiţa Lazureanu, despre evoluţia rapidă a tulpinii Omicron: "Totul depinde de noi. Ca în orice război avem de dus şi de susţinut mai multe bătălii"
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2021   •   16:49

Alertă pentru România! Omicron se răspândește în Marea Britanie "aşa cum nu am mai văzut până acum", spun experții. Deocamdată ţara noastră este singura în zona verde în Uniunea Europeană, dar lucrurile se vor schimba după sărbători, avertizează specialiştii.

Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a explicat cât de repede va ajunge această răspândire comunitară cu varianta Omicron şi în România. 

„În mod sigur dacă nu suntem deja acolo vom fi în scurt timp pentru că rata de infecțiozitate a acestei variante pare să fie extrem, extrem de ridicată. Aproape toate țările din jurul nostru sunt cu roşu, doar câteva cu galben şi noi cu verde. E clar că noi testăm foarte puţin, deci nu avem foarte multe tulpini de secvențiat şi atunci nu ştim exact care este rata de răspândire, dar va veni şi la noi", a spus medicul Voichiţa Lazureranu.

"Doar de noi ţine să ne pregătim. La fel ca în orice război avem de dus şi de susţinut mai multe bătălii"

Întrebată dacă suntem pregătiţi pentru valul 5 cu varianta Omicron, medicul a subliniat că de noi depinde totul.

„Doar de noi ţine să ne pregătim. Sigur că de relaxarea vine în care rata noastră de pozitivitate este foarte mică şi sigur trebuie să relaxezi puţin, dar trebuie să înțelegem că tot de noi depinde să purtăm masca, acolo unde sunt locuri aglomerate să păstrăm distanța fizică între noi să ne testăm la cea mai mică simptomatologie, să ne izolăm în măsura în care avem acestă simptomatologie şi să nu uităm să luăm legătura cu medicul de familie sau medicul infecționist pentru că acum avem la dispoziție anticorpi monoclonali cât şi Favipiravir care poate fi administrat încă din primele zile.Ne vom pregăti.

La fel ca în orice război avem de dus şi de susţinut mai multe bătălii. Urmează bătălia următoare în care să sperăm că nu vom mai avea o rată atât de mare cu căzuți severe şi decese atât de multe ", a mai spus medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close