Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dușul zilnic nu mai este necesar. Experții în igienă insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”

Dușul zilnic nu mai este necesar. Experții în igienă insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”

Experții în igienă susțin că dușul nu ar trebui făcut vreodată. Potrivit acestora, prin spălarea excesivă am putea elimina microbiomul autoregrabil ce ajută la controlul nivelului de ulei de pe piele.

Dușul zilnic nu mai este necesar. Experții în igienă insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”
Sursa foto: Gettyimages | Joanna Demarco / Stringer
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2022   •   22:32

Dușul de dimineață face parte din rutina zilnică a milioane de oameni, dar potrivit unui expert în igienă, dușul chiar nu este important și nu trebuie făcut vreodată.

Profesorul Sally Bloomfield, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a spus că singurul motiv pentru care ar trebui să facem duș este să fim acceptabili din punct de vedere social.

Ea a spus că spălarea excesivă ar putea elimina organismul de microbiomul său autoreglabil - microorganismele care trăiesc în corpul nostru și ajută la controlul nivelului de ulei de pe piele.

În teorie, dermatologii spun că poate lăsa pielea mai susceptibilă la iritanți. În ciuda afirmațiilor sale, profesorul Bloomfield a recunoscut că încă face duș în fiecare zi pentru a-și păstra părul rezonabil.

„După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit dailymail.co.uk.

×
Subiecte în articol: dus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close