x close

Folosirea în exces a gelurilor dezinfectante face mai mult rău decât bine. Riscăm să ne îmbolnăvim grav!

de A.M.P    |    27 Feb 2020   •   15:35
Folosirea în exces a gelurilor dezinfectante face mai mult rău decât bine. Riscăm să ne îmbolnăvim grav! 482 Pixabay

Folosirea excesivă a dezinfectantelor pentru mâini poate să ne îmbolnăvească, avertizează specialiștii în Sănătate, în contextul crizei generate de răspândirea pe glob a noului coronavirus.

Reprezentantul unei companii de produse chimice, Kao Corporation, atrage atenția că folosirea excesivă a soluțiilor dezinfectante pe bază de alcool ar putea înlătura flora bacteriană normală care acoperă pielea și care are rol protector împotriva agenților patogeni, scrie Mirror.

”Bineînțeles, e necesar să vă spălați pe mâini și să folosiți dezinfectante pe bază de alcool pentru a preveni răspândirea virusurilor, însă nu trebuie să exagerați”, avertizează acesta.

Substanțele dezinfectante conțin alcool într-o proporție de 60-95% alcool, ceea ce ajută la protejarea de viruși și bacterii. Dar alcoolul înlătură și uleiurile și apa din piele, iar rezultatul va fi o piele uscată și crăpată care va atrage și mai mulți viruși.

„Pentru a preveni infecția este mult mai important să vă spălați pe mâini cu o cantitate moderată de săpun timp de peste 30 de secunde, într-o manieră eficientă, decât să vă spălați pe mâini de mai multe ori pe zi. După spălarea mâinilor este important să vă asigurați că le uscați bine. Lăsarea mâinilor ude ar putea duce la dezechilibre ale pielii, astfel încât virusul este mai ușor de contactat", explică acesta.

Citeşte mai multe despre:

geluri dezinfectante
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati