Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Folosirea în exces a gelurilor dezinfectante face mai mult rău decât bine. Riscăm să ne îmbolnăvim grav!

Folosirea în exces a gelurilor dezinfectante face mai mult rău decât bine. Riscăm să ne îmbolnăvim grav!

Folosirea excesivă a dezinfectantelor pentru mâini poate să ne îmbolnăvească, avertizează specialiștii în Sănătate, în contextul crizei generate de răspândirea pe glob a noului coronavirus.

Folosirea în exces a gelurilor dezinfectante face mai mult rău decât bine. Riscăm să ne îmbolnăvim grav!
Sursa foto: Pixabay
27 Feb 2020   •   15:35

Reprezentantul unei companii de produse chimice, Kao Corporation, atrage atenția că folosirea excesivă a soluțiilor dezinfectante pe bază de alcool ar putea înlătura flora bacteriană normală care acoperă pielea și care are rol protector împotriva agenților patogeni, scrie Mirror.

”Bineînțeles, e necesar să vă spălați pe mâini și să folosiți dezinfectante pe bază de alcool pentru a preveni răspândirea virusurilor, însă nu trebuie să exagerați”, avertizează acesta.

Substanțele dezinfectante conțin alcool într-o proporție de 60-95% alcool, ceea ce ajută la protejarea de viruși și bacterii. Dar alcoolul înlătură și uleiurile și apa din piele, iar rezultatul va fi o piele uscată și crăpată care va atrage și mai mulți viruși.

„Pentru a preveni infecția este mult mai important să vă spălați pe mâini cu o cantitate moderată de săpun timp de peste 30 de secunde, într-o manieră eficientă, decât să vă spălați pe mâini de mai multe ori pe zi. După spălarea mâinilor este important să vă asigurați că le uscați bine. Lăsarea mâinilor ude ar putea duce la dezechilibre ale pielii, astfel încât virusul este mai ușor de contactat", explică acesta.

×
Subiecte în articol: geluri dezinfectante
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close