Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Franța recomanda o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuței

Franța recomanda o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuței

Autoritatea sanitară din Franţa a anunţat marţi că a recomandat începerea unei campanii de vaccinare ţintite împotriva variolei maimuţelor.

Franța recomanda o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuței
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2022   •   17:45

Autoritatea de sănătate a declarat că a recomandat ca adulţii cu risc care au fost în contact cu un pacient cu variolă de maimuţă confirmată să fie vaccinaţi.

Personalul sanitar care a fost expus la un pacient cu variola maimuţei ar trebui, de asemenea, să primească vaccinul, a adăugat autoritatea sanitară.

Autoritatea a precizat că această strategie reactivă post-expunere are sens, având în vedere că perioada de incubaţie a virusului este adesea de şase până la 16 zile.

Aceasta a recomandat vaccinurile de a treia generaţie împotriva variolei maimuţei şi a precizat că acestea ar trebui administrate în mod ideal în termen de patru zile şi până la 14 zile de la expunere, scrie Reuters.

Până în prezent, Franţa are trei cazuri confirmate. Germania - care a înregistrat până acum cinci cazuri - a comandat marţi 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţelor, pentru a fi gata să vaccineze contactele celor infectaţi cu variola maimuţelor, în cazul în care o epidemie în Germania se agravează. 

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că epidemia nu necesită vaccinări în masă, deoarece măsuri precum igiena şi un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii.

OMS a înregistrat peste 250 de infecţii confirmate şi suspecte de variolă de maimuţă, cu o răspândire geografică neobişnuită pentru această boală care este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală, dar rară în alte părţi, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Franta vaccinare Variola maimuței
Parteneri
Profesorii au respins ultima ofertă a Guvernului şi continuă protestul
x close