Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de COVID-19. ”Cei cu deficit au risc de mortalitate mai mare”

Legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de COVID-19. ”Cei cu deficit au risc de mortalitate mai mare”

Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, a explicat că există o legătură între carenţa de vitamina D şi Covid -19.

Legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de COVID-19. ”Cei cu deficit au risc de mortalitate mai mare”
Sursa foto: Pixabay
14 Mai 2020   •   10:53

Potrivit medicului Ion Alexie, specialiştii din mai multe state au făcut o legătură între carenţa de vitamina D din organism şi infecţia Covid 19.

„Vitamina D este o vitamină care este necesară scheletului să fie puternic. Noi testam pe toată lumea oricând, şi se pare că şi italienii şi francezii, şi am impresia că şi în China au testat, apoi au pus informaţia pe computer care a arătat că cei care aveau deficienţă de vitamina D au avut mortalitate mai mare”, a spus infecţionistul.

„În mod normal se folosesc 1.000 de unităţi internaţionale (ui ) de vitamina D pe zi, aia este doza care ne trebuie, acum eu aş folosi 2.000 de unităţi”, a adăugat dr. Ion Alexie.

Nu este un secret faptul că vitamina D, supranumită şi „vitamina soarelui", are un rol cheie în fixarea calciului şi fosforului în organism, deci ajută la un sistem osos puternic şi sistemul imunitar să funcţioneze normal.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: vitamina d
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close