Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Mihaela Bilic, adevărul despre fructe: Consumul excesiv îngrașă la fel ca alcoolul

Medicul Mihaela Bilic, adevărul despre fructe: Consumul excesiv îngrașă la fel ca alcoolul

Medicul Mihaela Bilic, adevărul despre fructe: Consumul excesiv îngrașă la fel ca alcoolul
04 Mar 2018   •   11:42

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit, duminică, la Antena 3, despre cât de des trebuie să consumăm fructe, dar și despre sucul de fructe pe care îl consumă tot mai multe persoane. 

Mihaela Bilic a precizat că fructoza se transformă în grăsime. 

„Îmi pare rău că mâncarea e considerată sursa tuturor relelor. Să nu dam vina pe mâncare că ea nu ne îmbolnăvește de cancer. E o chestiune de bază. Atenție mare la sucul de fructe, este un dușman, nu un partener. Consumul excesiv de fructe îngrașă la fel ca alcoolul. Noi trebuie să consumăm fructele mestecându-le. Noi nu mai suntem bebeluși demult, deci mâncarea nu trebuie pasată și stoarsă. Fructele au 90% apă, dar au fructoză. Acest nutrient, când ajunge în organism, este o substanță esențială supraviețuririi. Fructoza a fost văzută de natură ca pe un element din care putem face imediat grăsime”, spune Mihaela Bilic.

Medicul a mai precizat că „nu carnea în sine ne îmbolnăvește, ci excesul. Cât un pachet de cărți de joc, aceea este cantitatea corectă de carne. Dacă obiectivul nostru este silueta, atunci mâncăm multe proteine, care dau senzația de sațietate, dar acestea ne îmbolnăvesc. Orice alimentație care presupune eliminarea unor alimente, nu înseamnă sănătate”.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic adevar fructe consum grasime
Parteneri
Cine sunt cei peste un milion de români care nu vor primi pensiile majorate
x close