Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: Nu vă mai puneți în ochi ceaiuri, miere, zeama de varză şi alte nebunii!

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: Nu vă mai puneți în ochi ceaiuri, miere, zeama de varză şi alte nebunii!

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: Nu vă mai puneți în ochi ceaiuri, miere, zeama de varză şi alte nebunii!
Sursa foto: Foto: Pexels
19 Noi 2019   •   09:35

Doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la acele tratamente aplicate din auzite atunci când simțim că o senzaţie de corp străin în ochi, precum nisipul. Semn că se instalează o conjunctivită.

”Este absolut necesar consultul la oftalmolog, deoarece doar acesta pune diagnosticul de conjunctivită, stabileşte tipul de conjunctivită şi prescrie tratamentul adecvat. Până merge la oftalmolog, cel cu conjunctivită trebuie să se spele pe ochi cu apă rece de la robinet, eventual cu săpun, dimineaţa şi seara. Muşeţelul s-a descoperit că face rău suprafeţei oculare, permite înmulţirea microbilor şi sporeşte agresivitatea lor. Spălarea ochilor nu se face decât cu apă rece. Sunt interzise pentru spălarea ochilor ceaiurile, mierea, zeama de varză şi alte nebunii. Nu se pun pe ochi comprese nici uscate, nici îmbibate cu unele substanţe, compresele aduc un climat cald, care convine microbilor. În conjunctivite, este contraindicată şi folosirea unor unguente. Ele blochează canalele de scurgere din ochi, iar în conjunctivite este foarte importantă drenarea secreţiilor din ochi”, susține doctorul Monica Pop, manager general al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.

”Conjunctivitele duc la înroşirea suprafeţei conjunctivale, mai accentuată sau mai slabă. Apare o jenă, o senzaţie de corp străin în ochi, ca nisipul în ochi. Se înregistrează mâncărimi, prurit la ochi. Conjunctivitele produc şi secreţii. Revenind la senzaţia de jenă din conjunctivite, este o senzaţie de deranj, de jenă, nu de durere. Cel cu conjunctivită trebuie să-i descrie medicului senzaţia de deranj, de incomoditate discretă, nu trebuie exagerată jena numind-o durere, căci se poate deturna diagnosticul. Conjunctivita nu duce la scăderea sau pierderea vederii”, a mai spus Monica Pop, potrivit Jurnalul.
 

×
Subiecte în articol: Monica Pop
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close