Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Metodă de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic

Metodă de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic

Metodă de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic
20 Noi 2018   •   13:26

Conform unui nou studiu al cercetătorilor de la Maharishi University of Management, veteranii de război care au tulburare de stres posttraumatic (TSPT) au aceleaşi beneficii în urma practicării meditaţiei transcedentale precum în urma „terapiei prin expunere” unde retrăiesc experienţele pentru a le confrunta.

Practica antică indiană implică recitarea unei mantre pentru a intra într-o stare asemenea unei transe, iar alături de medicamente poate oferi o alternativă la terapia prin expunere, care este cea mai des folosită, scrie The Independent.

Meditaţia poate fi practicată oriunde şi nu este nevoie de alte instrumente, ceea ce o face mai potrivită pentru personalul militar decât alte tratamente.

Recent, o tânără, în vârstă de 20 de ani, din Alba, a suferit o amnezie posttraumatică, după ce a fost bătută și tâlhărită în scara blocului

După atac, fata şi-a revenit și a plecat pe picioarele ei acasă. Nu și-a amintit ce i s-a întâmplat, având pierderi de memorie. A constatat că îi lipsește telefonul mobil și a luat legătura cu mama sa. Mai târziu, fata a fost dusă la spital, unde a rămas internată.

×
Subiecte în articol: terapie metoda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close