Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gestul banal pe care îl facem în baie, ”asociat cu un mare risc de îmbolnăvire”. Mihai Craiu: ”Pentru copii este și mai periculos!”

Gestul banal pe care îl facem în baie, ”asociat cu un mare risc de îmbolnăvire”. Mihai Craiu: ”Pentru copii este și mai periculos!”

Celebrul medic pediatru, Mihai Craiu, a explicat, pe o rețea socială, care este gestul banal pe care îl facem la baie și care ne poate îmbolnăvi.

Gestul banal pe care îl facem în baie, ”asociat cu un mare risc de îmbolnăvire”. Mihai Craiu: ”Pentru copii este și mai periculos!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    20 Feb 2023   •   18:00

Doctorul a făcut trimitere către un articol care prezintă ”modul în care toaletele moderne pot contribui la transmiterea unor infecții respiratorii... și nu numai”.

”Dacă veți citi articolul și veți privi scurta înregistrare video atașată de experții de la Universitatea Boulder din Colorado, veți observa cum un gest simplu este asociat cu un mare risc de îmbolnăvire.

Atunci când tragem apa, la aceste toalete moderne, va lua naștere un nor de particule foarte fine, invizibile cu ochiul liber. Cercetătorii americani au dovedit, cu ajutorul unor lasere de mare energie, cum apare acest nor de aerosoli, imediat după ce tragem apa.

Pentru copiii mici acest nor este și mai periculos deoarece concentrația maximă de aerosoli (ce pot căra viruși gripali sau SARS-CoV-2 sau alte virusuri cu manifestare digestivă, cum este norovirusul) apare imediat, la o înălțime mică, în vecinătatea toaletei.

Citește și: Medicul Mihai Craiu, secretul pentru o imunitate puternică la copii: "Elementul-miraculos care face diferența"

Soluțiile?

Cea mai simplă ar fi să lăsăm capacul de la vasul de WC înainte de a trage apa.

Apoi lămpile de ultraviolete și aerisirea frecventă a camerelor de toaletă.

Și nu în ultimul rând spălatul pe mâini după ce am fost la toaletă”, explică medicul Mihai Craiu.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close