x close

Ministerul Sănătății ia măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă. A fost aprobată suplimentarea cu 35.000 a numărului de doze de vaccin antigripal

24 Ian 2020   •   17:30
Ministerul Sănătății ia măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă. A fost aprobată suplimentarea cu 35.000 a numărului de doze de vaccin antigripal  Foto: pixabay.com

Ministerul Sănătății ia măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. 

Astfel, a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București,  Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara,  dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele  cu insuficiență respiratorie severă - ECMO.

Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații.

De asemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. 

Pana la  data de 19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane la.risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achiziționate de MS.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, joi, că au fost raportate la nivel naţional 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent, când s-au înregistrat 2.314 cazuri.

Citeşte mai multe despre:

vaccin antigripal Ministerul Sanatatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati