Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, despre transplantul pulmonar: „Am semnat acordul cu Ungaria”

Ministrul Sănătății, despre transplantul pulmonar: „Am semnat acordul cu Ungaria”

Ministrul Sănătății, despre transplantul pulmonar: „Am semnat acordul cu Ungaria”
de S.T.    |    06 Iun 2019   •   22:05

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat joi că în privinţa transplantului de plămâni a semnat un acord cu Ungaria, în prezent sunt discutate condiţiile tehnice, iar la sfârşitul lunii iunie ar putea fi semnat acordul tehnic, pentru ca ulterior să înceapă colaborarea propriu-zisă.

„Acordul cu Ungaria va avea în spate nişte condiţii tehnice specifice, avem un grup de lucru format din dr. Radu Zamfir, dr. Narcis Copcă, dr. Andrei Leşan de la Cluj, stabilesc condiţiile tehnice în care se vor realiza aceste schimburi. Noi dorim ca la sfârşitul lunii iunie să putem semna acest acord tehnic, astfel încât să putem da drumul la colaborarea propriu-zisă. Este un acord pentru zece pacienţi pe an. Am semnat acordul cu Ungaria, discutăm acum condiţiile tehnice, la sfârşitul lunii iunie vom termina de pregătit aceste condiţii tehnice şi vom putea da drumul efectiv la colaborare”, a declarat Sorina Pintea la un post de televiziune.

Ea a menţionat că luna viitoare va merge la Roma pentru a discuta un acord cu Agenţia Naţională de Transplant din Italia, tot pentru transplantul pulmonar.

Ea a precizat că „în acest moment pe lista transplantului pulmonar sunt 31 de pacienţi”.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close