Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: „Nu ştiu încă dacă o să declar epidemia de gripă”

Ministrul Sănătății: „Nu ştiu încă dacă o să declar epidemia de gripă”

Ministrul Sănătății: „Nu ştiu încă dacă o să declar epidemia de gripă”
de S.T.    |    29 Ian 2019   •   17:04

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu ştie încă dacă va declara epidemie de gripă, aşteptând datele de la Institutul de Sănătate Publică, acestea urmând să fie disponibile cel mai probabil în cursul serii de marţi.

„Din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie un anunţ foarte aşteptat pentru că noi ne comportăm în acest moment, autorităţile, ca şi în cazul unei epidemii. Până la urmă nu cred că trebuie să facem o isterie din asta. Este o boală care circulă, sezonier, pe timpul iernii”, afirmă Pintea.

„Nu ştiu încă dacă o să declar epidemia, aştept datele de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, date care încă nu s-au centralizat, de regulă ziua de joi era data raportărilor, am cerut să se raporteze astăzi, probabil înspre seară voi avea rezultatele exacte. Mă voi întâlni cu specialiştii din Comitetul de gripă şi vom lua o decizie”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, aflată la Braşov.

Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 48, a informat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citiți și:

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș: „Înainte de 2009 s-a pornit o campanie atroce împotriva vaccinării, iar acum își arată rezultatele”

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close