Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Epidemiologul Octavian Jurma, critici privind relaxarea resticţiilor: "Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă"

Epidemiologul Octavian Jurma, critici privind relaxarea resticţiilor: "Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă"

Octavian Jurma critică decizia autorităților de a relaxa anumite restricții. ”Faptul că sunt oameni care se simt mai amenințați de pandemie decât de măsurile de prevenție este irelevant în această logică în care repetenții sunt răsplătiți și premianții pedepsiți", spune epidemiologul.

Epidemiologul Octavian Jurma, critici privind relaxarea resticţiilor: "Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă"
de Claudia Popovici    |    25 Aug 2021   •   21:28

„Văd multă lume confuză de măsurile de combatere a pandemiei prin relaxare din ultima vreme. Dacă nu înțelegeți de ce noi am ajuns să relaxăm și măsurile de prevenție de 2x că să luptăm mioritic cu o tulpină de 2x mai infecțioasă, este pentru că nu gândiți în logică mioritică a guvernării românești.

Astfel dacă am rămas fără măsuri de relaxare mioritică cu care să combatem valul 4-Delta, măsurile de prevenție au rămas singurele care mai pot fi relaxate.

„Luptăm mioritic cu o tulpină de 2 ori mai infecțioasă”

De aceea relaxăm măsurile de prevenție, că să nu ne simțim amenințați de măsurile de prevenție dacă incidența crește. Simplu? Faptul că sunt oameni care se simt mai amenințați de pandemie decât de măsurile de prevenție este irelevant în această logică în care repetenții sunt răsplătiți și premianții pedepsiți.

Doamne ferește să scădem pragul de la 1 la mie la 0.5 la mie acum când avem și vaccinarea ca măsură de protecție, riscăm să se vaccineze lumea ca să scape de obligația de a se testa din 2 în 2 zile", a scris epidemiologul Octavian Jurma pe pagina sa de socializare.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close