Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

Caz incredibit în Gorj! Procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Targu-Jiu anchetează moartea unei paciente, confirmată cu COVID, dar care a suferit lovituri în spital.

Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului
de Gabriela Mladin    |    07 Apr 2021   •   13:05

Tatăl acestei femei a depus plângere și a reușit să facă și câteva filmări înainte ca femeia să moară. 

Femeia, în vârstă de 52 de ani, a decedat în luna septembrie, anul trecut și pentru că a fost confirmată cu SARS-CoV-2 nu i s-a efectuat necropsia. A fost băgată într-un sac pe care era scris COVID și înhumată după reguli stricte.

Plângerea la parchet a fost depusă imediat în luna decembrie a anului trecut, deja se fac cercetări. Antena 3 va reveni cu declarații de la parchet.

Ce spune conducerea spitalului

În luna august femeia s-a simțit rău și a fost dusă la spitalul din Dobrița. Atunci, era confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2. După câteva zile, pacienta a fost transferată la Spitalul din Târgu-Jiu pentru că starea de sănătate a acesteia s-a agravat. Tatăl femeii susține că la spitalul din Dobrița a fost legată și bătută și a și filmat urmele de agresiune. 

Conducerea spitalului din Dobrița susține că s-ar fi făcut o anchetă internă care nu a dovedit cele susținute. 

Directorul Ion Ciochină Dobrița susține că nu a văzut imaginile și că, dacă aparținătorii aveau suspiciuni de agresiune, trebuia să o ducă pe femeie la un examen medico-legal. Doar că, aceasta era confirmată cu COVID și depindea de aparatele de oxigen, lucru imposibil pentru aparținători. 

La spitalul Judetean de Urgență din Târgu-Jiu, femeia a ajuns la Terapie Intensivă. Era în stare gravă după ce se desaturase. După 10 zile de internare la acest spital, femeia a decedat. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu desfășoară o anchetă in rem, pentru ucidere din culpă și purtare abuzivă.

×
Subiecte în articol: Gorj COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close