Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul ascuns din mezeluri. Procesatorii folosesc slănină şi zgârciuri în loc de carne

Pericolul ascuns din mezeluri. Procesatorii folosesc slănină şi zgârciuri în loc de carne

Sunt procesatori care în loc de carne pun în mezeluri slănină, zgârci sau organe comestibile.

Pericolul ascuns din mezeluri. Procesatorii folosesc slănină şi zgârciuri în loc de carne
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    16 Ian 2020   •   08:26

Avertismentul vine din partea europarlamentarului Daniel Buda, care atrage atenţia că se practică acest lucru tocmai pentru că legislaţia europeană acceptă acest lucru.

Legea este atât de permisivă, încât procesatorii nici măcar nu au obligaţia să treacă pe etichetă procentul de carne care se regăseşte în mezelurile vândute. Toate aceste practici afectează sănătatea consumatorilor. 

Procentul de carene îl trec doar procesatorii care doresc să facă public acest amănunt. Dintre cei care aleg să menţioneze procentul de carne din mezel, unii includ şi organele comestibile la acest capitol sau alte ţesuturi. 

"Din păcate, legislaţia nu este destul de clară pentru producători, iar aceste ambiguităţi care există le permite acestora să completeze conţinutul de carne dintr-un produs de carne cu subproduse ale unităţilor de abatorizare, cum ar fi pielea de pui, de pasăre, emulsia din piele de porc, cartilagii, vase de sânge", a spus Costel Stanciu, preşedintele Pro Consumatori.

Europarlamentarul Daniel Buda i-a cerut Comisarului European pentru Sănătate și Siguranța Alimentară soluţii pentru ca produsele care nu conţin o cantitate semnificativă de carne să nu mai fie denumite mezeluri, iar oficialul european a transmis că instrumentele sunt chiar în mâinile statului român.

Pe termen lung, consumul de slănină şi zgârci în loc de carne în mezeluri poate conduce la creşterea colesterolului şi la apariţia bolilor cardiovasculare. 

Mezeluri fără carne, pericol pentru populație

×
Subiecte în articol: mezeluri slanina zgarciuri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close