Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, secretul pentru a nu deteriora starea de bine și să avem o stare psihologică negativă

Prof. dr. Vlad Ciurea, secretul pentru a nu deteriora starea de bine și să avem o stare psihologică negativă

Prof. dr. Vlad Ciurea explică totul despre un nou fenomen apărut în urma pandemiei.

Prof. dr. Vlad Ciurea, secretul pentru a nu deteriora starea de bine și să avem o stare psihologică negativă
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    27 Mar 2022   •   09:46

Neurochirurgul ne spune cum să avem grijă de psihicul nostru astfel încât să nu ajungem într-o stare de stres cronic.

”Un nou sindrom care afectează tot mai mulți oameni la nivel mondial: ”languishing”. Tradus, ar însemna ”lâncezire” și descrie o stare emoțională în care pur și simplu îți vezi propria viață ”prin ceață” și nu mai întrezărești rostul lucrurilor.

Este un efect al pandemiei: al izolării, al restricțiilor, al veștilor rele pe care le-am primit zi de zi, mai bine de doi ani. E greu să faci față la așa ceva! Mai mult sau mai puțin, suntem cu toții afectați.

Cercetători din toată lumea au studiat acest fenomen și au ajuns la aceleași concluzii: languishing este efectiv o deteriorare a stării de bine, un stres cronic, o stare psihologică negativă.

Să ne fixăm zilnic mici obiective

Ce e de făcut? Să discutăm despre asta – este important să conștientizăm. Apoi, să ne fixăm zilnic mici obiective. Cu fiecare mic obiectiv îndeplinit, ne vom simți mult mai bine.

Câteva exemple: să facem un drum, (o scurtă excursie, vizită, plimbare până într-un anumit punct), să rearanjăm cărțile, hainele sau vasele, să citim un anumit număr de pagini dintr-o carte pe care o lăsasem deoparte, să ajutăm o persoană aflată în nevoie, să facem zi de zi o faptă bună față de un coleg, vecin, animal, plantă... Lista poate fi foarte lungă.

Mici obiective. Acesta este secretul. Și nu ne oprim! Fiecare zi cu obiectivul ei” a explicat prof. dr. Vlad Ciurea pe contul său de socializare.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close