Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Razele UV, pericol uriaş pentru piele. Avertismentul dermatologilor: "Să evităm inclusiv mersul la munte"

Razele UV, pericol uriaş pentru piele. Avertismentul dermatologilor: "Să evităm inclusiv mersul la munte"

Expunerea excesivă la radiaţiile UV este asociată cu un risc crescut pentru diferite tipuri de cancer de piele, arsuri ale pielii, îmbătrânire accelerată a pielii. Cum ne putem feri de arsurile solare a explicat doamna doctor, Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Razele UV, pericol uriaş pentru piele. Avertismentul dermatologilor: "Să evităm inclusiv mersul la munte"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   14:20

"Ar trebui să stăm la umbră, la orele amiezii, în niciun căz pe plajă. Să evităm inclusiv mersul la munte. În zonele înalte, soarele arde foarte intens.

Dacă totuşi cumva avem o activitate care se desfăşoară în aer liber, atunci, cu siguranţă, măsurile de protecţie necesare sunt pălăria, o cămaşă, eventual cu fibră de fotoprotecţie, există astfel de produce în magazinele cu articole sportive, sticla cu apă, pentru că hidratarea este foarte importantă şi crema de fotoprotecţie pentru zonele care nu pot fi altfel acoperite", a spus Mihaelea Leventer, medic dermatolog, în direct la Antena 3 CNN.

"Alegeţi umbra şi feriţi-vă de razele solare"

"Sfatul meu este: alegeţi umbra şi feriţi-vă de arsura solară în aceste zile foarte călduroase.

Chiar şi cu o cremă spf 50 pielea se bronzează frumos, fără să treacă prin faza de arsură. Scade senzaţia aceea neplăcută de usturime. Este un produs pe care noi, dermatologii, îl recomandăm, în special, persoanelor cu piele albă care se arde uşor, celor cu multe aluniţe, copiilor mici", a mai spus dermatologul.

×
Subiecte în articol: raze uv pericol piele dermatolog
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close