Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Remediul care te scapă de insomnie. Se iau seara şi se găsesc în farmacii la preţuri de la 8,5 lei

Remediul care te scapă de insomnie. Se iau seara şi se găsesc în farmacii la preţuri de la 8,5 lei

Insomnia, care afectează milioane de oameni în toată lumea, are o soluţie. Mai multe remedii naturale şi naturiste care se găsesc în farmacii pot înlocui somniferele.

Remediul care te scapă de insomnie. Se iau seara şi se găsesc în farmacii la preţuri de la 8,5 lei
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2023   •   22:00

Privarea de somn are efecte negative atât asupra sănătății fizice, cât și asupra celei psihice. 

Din păcate, insomnia afectează milioane de oameni la nivel global, astfel că multe persoane nu pot decât să viseze la cele opt ore de somn recomandate pe noapte.

Somnul ajută corpul și creierul să funcționeze corect, iar un somn bun vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi memoria.

În schimb, somnul insuficient a fost asociat cu un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni precum boli de inimă, diabet și obezitate. 

Citeşte şiFructul de un leu care poate înlocui somniferele. "Două bucăţi, cu o oră înainte de culcare, timp de o lună"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aproximativ 20% dintre adulți se confruntă ocazional cu insomnie. Dacă aveți nevoie de un ajutor suplimentar pentru a putea adormi, luați în considerare suplimentele naturale de mai jos, care se găsesc în farmacii.

1. Melatonină

Melatonina este un hormon pe care corpul îl produce în mod natural și care semnalează creierului că este timpul să dormi. 

Momentul zilei influențează ciclul de producere și eliberare a acestui hormon - nivelurile de melatonină cresc în mod natural seara și scad dimineața. 

Din acest motiv, suplimentele de melatonină au devenit un ajutor popular pentru somn. Potrivit mai multor studii, ele îmbunătățesc calitatea și durata somnului.

Suplimentele cu melatonină se găsesc în farmacii la preţuri între 8,5 lei şi 37 de lei.

2. Rădăcină de valeriană

Originară din Asia şi Europa, rădăcina de valeriană este folosită în mod obișnuit ca tratament naturist pentru simptomele de anxietate, depresie și menopauză. 

Rădăcina de valeriană este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvent utilizate suplimente pe bază de plante care promovează somnul. 

Un studiu a constatat că administrarea a 530 mg de valeriană pe noapte timp de 30 de zile a condus la îmbunătățiri semnificative ale calității și duratei somnului.

3. Magneziu

Magneziul este un mineral implicat în sute de procese din corpul uman și este important pentru funcționarea creierului și sănătatea inimii. 

În plus, magneziul "liniștește" mintea și corpul, astfel că devine mai ușor să adormi. 

Studiile arată că efectul relaxant al magneziului se poate datora parțial capacității sale de a regla producția de melatonină. Se știe că magneziul relaxează mușchii și induce somnul. 

Un studiu a constatat că o combinație de magneziu, melatonină și vitamina B a fost eficientă în tratarea insomniei, indiferent de cauză. 

De asemenea, se consideră că un nivel scăzut de magneziu în organism poate fi asociat cu tulburări de somn şi chiar insomnie.

Suplimentele cu magneziu se găsesc în farmacii la preţuri între 9 şi 30 de lei.

Vezi şiTrufandaua care te scapă de insomnie şi ajută la slăbit. Lidia Fecioru: "Trebuie consumată acum, în sezon"

4. Lavandă

Se crede că parfumul liniştitor al lavandei îmbunătăţeşte somnul.

Mai multe studii sugerează că doar mirosirea uleiului de lavandă cu puțin timp înainte de culcare poate fi suficient pentru a îmbunătăți calitatea somnului. 

Un alt studiu a constatat că aromaterapia cu lavandă a îmbunătățit calitatea somnului și a redus anxietatea după 15 zile. 

5. Floarea pasiunii

Pasiflora, cunoscută ca Floarea pasiunii, este un remediu naturist popular pentru insomnie. 

Într-un studiu recent asupra persoanelor cu insomnie, cei care au luat extract de floarea pasiunii pe o perioadă de două săptămâni au observat îmbunătățiri semnificative. 

Participanţii la studiu au băut ceai cu aproximativ o oră înainte de culcare şi au lăsat plicul la infuzat timp de 10 minute.

Deocamdată, se pare că floarea pasiunii poate oferi mai multe beneficii atunci când este consumată sub formă de ceai sau extract, spre deosebire de supliment.

6. Glicină

Glicina este un aminoacid care joacă un rol important în sistemul nervos şi care poate ajuta la îmbunătățirea somnului. 

Nu se știe exact cum funcționează, dar se crede că glicina acționează parțial prin scăderea temperaturii corpului la culcare, semnalând că este timpul să dormi. 

De asemenea, glicina îmbunătățește performanța în timpul zilei la persoanele care sunt private de somn.

Aportul de glicină se poate creşte prin consumul de produse de origine animală, inclusiv ouă şi peşte, dar şi fasole şi leguminoase, spanac, varză, banane şi kiwi, potrivit healthline.com.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close