Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Secretul nutriţiei, dezvăluit de un medic: Alimentele care potolesc cel mai bine foamea

Secretul nutriţiei, dezvăluit de un medic: Alimentele care potolesc cel mai bine foamea

Secretul nutriţiei, dezvăluit de un medic: Alimentele care potolesc cel mai bine foamea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Noi 2018   •   22:50

De oriunde ar proveni proteinele este bine să le consumăm în porţii mici şi regulate şi nu dintr-o dată în cadrul unei singure mese, spune medicul Angela Catic, profesor asistent de medicină internă la Baylor College of Medicin, SUA, potrivit webmd. com.

Ouăle conţin proteine-etalon – pentru că au în compoziţie toţi aminoacizii de care avem nevoie-, într-un ou fiind sub 5% colesterol şi doar 70 de kilocalorii. 

Lactatele degresate pot fi una din opţiunile sănătoase: brânza ţărănească, iaurtul, laptele de vacă fiind pline de proteine.

Seminţele de quinoa, chia sau in, soia, lintea sau vegetalele au, pe lângă proteine de înaltă valoare biologic şi vitamina A, calciu şi fier.

Fasolea și mazărea boabe conţin pe lângă proteine şi carbohidraţi şi fibre alimentare. Avantajul mare este că aportul de proteine nu este însoţit şi de lipide, proporţia de substanţe nutritive fiind de 73% glucide; 3% lipide şi 24% proteine.

×
Subiecte în articol: secret nutritie alimente foame
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close