Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Semnal de alarmă tras de un deputat: „La robinet curg bacterii, apa nu este potabilă!”

Semnal de alarmă tras de un deputat: „La robinet curg bacterii, apa nu este potabilă!”

Semnal de alarmă tras de un deputat: „La robinet curg bacterii, apa nu este potabilă!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Noi 2018   •   12:49

Deputat USR Cornel Zainea scrie pe blogul său că analizele de laborator arată că apa din localitatea Buftea este plină de bacterii, iar ministerul Sănătăţii recunoaşte situaţia recomandând ca aceasta să fie fiartă înainte de a fi folosită în cazul copiilor.

„În septembrie am fost să prelevăm mostre de apă de la oamenii din Buftea. Rezultatul? Apa este absolut nepotabilă, trebuie fiartă înainte de a fi băută, o recunoaşte chiar Ministerul Sănătăţii. În mod normal, această verificare trebuie făcută de Direcţia de Sănătate Publică şi de Autoritatea pentru Protecţia Mediului. De ce am decis să o facem noi? Oamenii din Buftea suferă de câţiva ani din cauza calităţii slabe a apei potabile, problemă despre care am scris şi aici. Deşi oamenii au ieşit în stradă să protesteze pentru dreptul la apă curată, deşi există nenumărate mărturii că apa nu se poate consuma, autorităţile susţin că apa se poate bea în siguranţă”, a scris depitatul USR Cornel Zainea, pe blogul său.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close