Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cine nu trebuie să poarte mască de protecție! Mare atenție, aceasta poate declanșa reacții grave

Sfat de Sănătate. Cine nu trebuie să poarte mască de protecție! Mare atenție, aceasta poate declanșa reacții grave

Pericolul coronavirusului nu a trecut. Trebuie să știm și care sunt simptomele care ne induc în eroare când vine vorba de acest virus dar și când nu este recomandat să purtăm masca de protecție.

Sfat de Sănătate. Cine nu trebuie să poarte mască de protecție! Mare atenție, aceasta poate declanșa reacții grave
17 Iun 2020   •   12:10

Medicul ORL Remus Mihalcea a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt simptomele infecției cu coronavirus dar și când nu este recomandat să purtăm masca de protecție. 

Căile de intrare în organism sunt nasul, gura și ochii. Avem așadar trei căi de pătrundere a virusului. La nivelul nasului ca și simptomatologie diferă de la pacient la pacient. 

Simptomele infecției cu COVID: 
obstrucție nazală
rinoree
guturai
lipsa mirosului 

Trebuie să avem o igrenă corectă a mâinilor și să nu ducem mâna necurățată la mână, nas sau ochi. Masca trebuie purtată în spațiile închise și aglomerate. 

Când nu este recomandat să purăm masca

Nu este nevoie să purtăm masca în aer liber sau când suntem singuri. 

Dacă prezentăm simptomatologie specifică guturaiului sau răcelii simple ideal ar fi să purăm masca până ajungem la medic. Pacienții care suferă de astm bronșic nu trebuie să poarte masca de protecție. Ei pot suferi o reacție astmatică destul de urâtă. 

Sfat de Sănătate. Când nu este recomandat să purtăm mască

×
Subiecte în articol: mască Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close