Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalul Militar, despre medicul cu coronavirus care a refuzat internarea: Nu este angajatul unităţii noastre

Spitalul Militar, despre medicul cu coronavirus care a refuzat internarea: Nu este angajatul unităţii noastre

Spitalul Militar "Dr. Carol Davila" precizează, luni, că medicul confirmat cu coronavirus care s-a sustras internării, în week-end, nu este angajatul său, aşa cum s-a spus iniţial.

Spitalul Militar, despre medicul cu coronavirus care a refuzat internarea: Nu este angajatul unităţii noastre
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    13 Apr 2020   •   15:26

"Medicul Aurelian Virgiliu Marius nu este angajatul unităţii noastre; este medic civil, angajat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti. 

În data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, sub coordonarea prof. Barbilian Adrian Gheorghe, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform Îndrumării Metodologice emise de către Ministerul Sănătăţii nr. 6.387/1/10.02.2020. 

Testarea la care acesta a fost supus face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2", informează un comunicat de presă al Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila".

Duminică, Biroul de presă al Prefecturii Buzău anunţa că poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului confirmat cu COVID-19 şi transportat la un spital din Bucureşti

Bărbatul de 37 de ani, medic la un spital din Capitală, confirmat cu COVID-19, a fost preluat în noaptea de sâmbătă spre duminică de la locuinţa socrilor, aflată în satul Potoceni, comuna Mărăcineni, sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a fi internat la un spital din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al DSP Buzău, "în seara zilei de 10 aprilie, DSP Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă".
 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close