Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Substanța pe care o mănânci zilnic fără să știi cât este de dăunătoare

Substanța pe care o mănânci zilnic fără să știi cât este de dăunătoare

Substanța pe care o mănânci zilnic fără să știi cât este de dăunătoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Sep 2018   •   11:07

Glutamatul de sodiu E621 este un aditiv care este pus în cantități mari în aproape toate produsele alimentare, iar proprietarii de restaurante îl cunosc destul de bine, deoarece îl adaugă pentru a spori aromă alimentelor.

Pulberea albă cristalină arată că sarea și că zahărul. Acesta poate fi adăugat la orice produs alimentar. Glutamatul de sodiu duce la creșterea apetitului, supraalimentare și obezitate.

Este folosit pentru a agită celulele creierului, efectul este acela al unui medicament care pătrunde cu ușurință în sânge și creier și conduce la o modificare a genelor responsabile pentru simțul gustului.

Glutamatul de sodiu este conținut în toate felurile de cârnați, cremwursti, mezeluri, chips, supe, conserve și multe altele.

Simptomele de supradozaj de la E621 sunt numite „sindromul restaurantului chinezesc” și se manifestă prin letargie, migrenă, tulburări de vedere, palpitații, perturbarea echilibrului hormonal, greață, slăbiciune, amețeli, dureri în piept și altele, potrivit bzi.ro.

×
Subiecte în articol: substanta
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close