Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tolo.ro: Sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun trecerii în subordinea șefilor numiți politic în județe. Ministrul Bodog i-a amenințat!

Tolo.ro: Sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun trecerii în subordinea șefilor numiți politic în județe. Ministrul Bodog i-a amenințat!

Tolo.ro: Sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun trecerii în subordinea șefilor numiți politic în județe. Ministrul Bodog i-a amenințat!
Sursa foto: Foto: Florian Bodog/Facebook
04 Mar 2017   •   14:45

Credincios ideii că politica în sănătate a lui Vlad Voiculescu a fost una greșită, PSD reversează o serie de măsuri. Mișcarea e parte a balansului democratic normal, scriu jurnaliștii GSP, într-un articol publicat pe tolo.ro.

Prin decizia Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, PSD vrea să treacă Inspecția Sanitară în subordinea DSP-urilor locale. După descoperirea afacerii Hexi Pharma, dar și a altor crize din sănătate, ministerul decisese să separe inspecțiile sanitare de influențele locale.

Ministrul Florian Bodog, care a condus el însuși inspecția sanitară în 2011, își dorește acum să anuleze măsura lui Vlad Voiculescu.

Miza este: în fața cui răspund inspectorii când controlează?

Șefii județeni vor ca inspecțiile din spitale și toate celelalte inspecții să revină la dispoziția lor, pentru că, susțin ei, ”așa vor fi mai eficiente”. Ministrul Bodog crede același lucru. Până aici suntem în domeniul înfruntării a două idei diferite.

Asta au crezut și inspectorii sanitari din teritoriu.

”Inițial, colegii noștri din câteva județe au întocmit un punct de vedere, în care au explicat de ce măsura pe care și-o dorește ministrul va avea consecințe negative asupra sănătății publice și siguranței pacientului din spitale. Sute de oameni s-au adăugat inițiativei”, povestește un om din Inspecția Sanitară.

”Printre argumentele celor care au întocmit documentul: nu poți pune în mâna aceluiași om, directorul județean DSP, să și autorizeze unităților sanitare și să le și controleze!” Inspector sanitar

În fiecare județ, inspectorul șef are în subordine între 5 și 20 de oameni. Sute de oameni din jumătate de județe, practic tot personalul inspecțiilor, au citit și au fost de acord cu argumentele colegilor lor. Au semnat documentul și l-au trimis la București. 

”Am aflat de document, dar n-am amenințat cu măsuri penale”

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, neagă ședința de urgență și amenințările către inspectorii care au conceput documentul.

Citește continuarea pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan inspectori Hexi Pharma
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close