Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Schimbări în programul național de vaccinare împotriva COVID-19, de la 1 iulie | Beneficii pentru persoanele vaccinate cu schemă completă

Schimbări în programul național de vaccinare împotriva COVID-19, de la 1 iulie | Beneficii pentru persoanele vaccinate cu schemă completă

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară începând cu data de 1 iulie 2022, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății. Persoanele care se vor vaccina cu schemă completă vor beneficia de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic.

Schimbări în programul național de vaccinare împotriva COVID-19, de la 1 iulie | Beneficii pentru persoanele vaccinate cu schemă completă
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Apr 2022   •   17:04

Anunțul a fost făcut joi, după ședința în care Guvernul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență care stabilește o serie de măsuri în cadrul sistemului de sănătate.

„Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităților publice locale”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Sănătății.

Medicii de familie și medicii din ambulatoriul clinic de specialitate vor putea acorda în continuare consultații medicale la distanță pentru pacienții cu afecțiuni cronice și boli cu potențial endemo-epidemic.

De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi și logopezi se vor putea acorda în continuare la distanță.

Cardul național de asigurări sociale de sănătate sau documentele înlocuitoare ale acestuia nu vor fi necesare pentru validarea consultațiilor la distanță.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close