Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Valul 6 al pandemiei, provocat de subvarianta Omicron? Declarația lui Rafila

Valul 6 al pandemiei, provocat de subvarianta Omicron? Declarația lui Rafila

Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat despre cazurile de infectare cu subvarianta Omicron BA.2 existente în România.

Valul 6 al pandemiei, provocat de subvarianta Omicron? Declarația lui Rafila
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    21 Feb 2022   •   14:19

”Nu ne punem problema unui val 6 în acest moment”, declară ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,

În condițiile în care majoritatea cazurilor din România sunt cu Omicron, Rafila a fost întrebat dacă s-au făcut secvențieri pentru a vedea câte sunt cu BA.2.

”Sunt și în România, ultima dată erau 13 cazuri, nu știu ultima statistică. Nu ne punem problema unui val 6 în acest moment. E de vorba de imunitate obținută la nivel populațional fie trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă”, a răspuns ministrul.

Potrivit lui Rafila, studiile sunt destul de limitate și ar trebui văzute mai multe studii.

Sărbători de Paște relaxate, ce ne așteaptă din toamnă

Măsurile de relaxare trebuie luate gradual, a explicat Rafila, în momentul în care indicatorii din secțiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.

”Nimeni nu vrea restricții, toată lumea vrea relaxări și noi vrem acest lucru, dar lucrul ăsta trebuie făcut echilibrat și ținând cont de ceea ce se întâmplă în spitalele din România. În continuare trebuie să vedem un timp cum funcționează măsurile.

Vă dau un exemplu: dacă se scoate masca în exterior, să vedem dacă acest lucru are impact asupra creșterii numărului de cazuri sau nu are.

Dacă scoatem toate măsurile, există un risc de reîntoarcere și nu cred că vrea nimeni să se reîntoarcă, trebuie să facem lucrul acesta echilibrat și etapizat. Că o să fie 2 etape sau 3 etape, asta nu am de unde să știu. Eu sper să fie cât mai puține”, declară Alexandra Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila omicron România
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close