Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Valeriu Gheorghiță anunță număr record de vaccinări pentru copiii între 12 și 15 ani 

Dr. Valeriu Gheorghiță anunță număr record de vaccinări pentru copiii între 12 și 15 ani 

Campania de vaccinare în rândul copiilor dă roade. Până în prezent au fost vaccinați peste 9.300 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15, conform președintelui Comitetului Național de Coordonare a Activităților Prinind Vaccinarea împotrica Covid-19, Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță anunță număr record de vaccinări pentru copiii între 12 și 15 ani 
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    08 Iun 2021   •   17:14

Imunizarea copiilor a început în data de 2 iunie și în mai puțin de șapte zile numărul acestora a ajuns până la 9394.  

Capitala se află pe primul loc la numărul de imunizări în rândul copiilor având  2315 persoane vaccinate, urmat de județul Cluj cu 856, Ilfov 439, timiș 433 și Iași 370.

"De asemenea, la nivelul celorlalte ţări ale UE, Franţa, din declaraţiile efectuate va începe activitatea de vaccinare pentru această grupă de vârstă pe data de 15 iunie, Germania şi Polonia au început vaccinarea pentru această grupă de vârstă pe data de 7 iunie, de asemenea Lituania în decursul lunii iulie, iar Austria îşi propune ca până la sfârşitul lunii august să atingă peste 340 de mii de copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani ca obiectiv de vaccinare.

De asemenea, Ungaria a început să vaccineze tinerii între 16 şi 18 ani de la mijlocul lunii mai. Repet, fiecare ţară are propria strategie de vaccinare, iar în mod progresiv grupele de vârstă eligibile sunt incluse în programul de vaccinare", a mai declarat Valeriu Gheorghiţă,șeful CNCAV, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Copiilor.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close