Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un nou caz de variola maimuţei în România

Un nou caz de variola maimuţei în România

Un nou caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în ţara noastră.

Un nou caz de variola maimuţei în România
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    16 Iun 2022   •   16:54

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că a fost confirmat un nou caz de variola maimuţei, acesta fiind al patrulea în România.

Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România. Acesta s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 12 iunie.

Starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat, luni, în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, a anunțat Ministerul Sănătății. Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului și astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței. 

Variola maimuței: exemple de erupții pe piele. Mergeți la spital dacă vă apare așa ceva

Riscul de a face variola maimuței în România este scăzut, dar este important să cunoașteți simptomele. Oricine are o erupție cutanată care arată ca variola maimuței și a fost expus la virus ar trebui să discute cu medicul de familie.

Ce este variola maimuței?

Variola maimuței este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană.

Este cauzată de virusul variolei maimuței, care aparține familiei ortopoxvirusului.

×
Subiecte în articol: Variola maimuței
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close