Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primul caz de variola maimuței în Israel

Primul caz de variola maimuței în Israel

Israelul a raportat sâmbătă primul său caz confirmat de variola maimuţei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Primul caz de variola maimuței în Israel
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Mai 2022   •   10:27

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a întors dintr-o călătorie în Europa de Vest, potrivit Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv - Ichilov, unde se află bărbatul în carantină şi în stare bună.

Ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a declarat că ar putea fi achiziţionate câteva sute de vaccinuri, în principal pentru personalul medical care tratează potenţialii pacienţi, pentru a preveni alte infecţii.

„Nu este o pandemie, nu seamănă deloc cu coronavirusul", a declarat el pentru N12 News, conform Reuters. El nu a dat detalii despre vaccin, dar vaccinul antivariolic poate proteja şi împotriva variolei maimuţelor.

Variola maimuţelor este o boală infecţioasă de obicei uşoară şi este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală. Se răspândeşte prin contact apropiat, ceea ce înseamnă că poate fi relativ uşor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea şi igiena, odată ce este identificat un nou caz, informează Mediafax.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, recenta epidemie apărută în alte peste 10 ţări în care nu este endemică este foarte neobişnuită. Au fost raportate peste 100 de cazuri confirmate sau suspecte, cele mai multe dintre ele în Europa.

×
Subiecte în articol: Variola maimuței Israel barbat cazuri vaccin
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close