Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Voiculescu, sabotat de Arafat? ”Cîțu nu e premierul de care România are nevoie”

Voiculescu, sabotat de Arafat? ”Cîțu nu e premierul de care România are nevoie”

Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după demiterea sa de la șefia Ministerului Sănătății. Voiculescu susține că ordinul de carantinare a fost doar un pretext și spune că cel care trebuia să îl anunțe pe Florin Cîțu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat.

Voiculescu, sabotat de Arafat? ”Cîțu nu e premierul de care România are nevoie”
de Andreea Cigolea    |    16 Apr 2021   •   11:04

Voiculescu afirmă că ordinul a fost doar o pretext pentru demitere, pentru că, în realitate, nu producea efecte. Întrebat dacă a fost sabotat de dr. Raed Arafat, fostul ministru Vlad Voiculescu a spus că nu a simțit acest lucru.

Voiculescu nu crede că dr. Andreea Moldovan și cu el au fost demiși din cauza ordinului cu noi criterii de carantinare emis marți noaptea.

„Referitor la cine trebuia să informeze premierul, există un comitet tehnico-științific care este condus, are un președinte. Și acest președinte este dr. Raed Arafat. (..) Acesta este parcursul: dr. Raed Arafat, MAI, structura unde este sediul materiei. MAI carantinează localități, nu Ministerul Sănătății. Da, dacă ar fi trebuit să îl informeze cineva, probabil că ar fi fost (Raed Arafat – n.r.)”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Acesta precizează că dacă ordinul ar fi fost o problemă cu ordinul semnat de dr. Andreea Moldovan, aceasta putea fi rezolvată, pentru că putea fi revocat. În realitate, spune Voiculescu, ordinul nu producea efecte.

„Lucrurile acestea, într-o echipă se rezolvă în circa 15 minute. Ordinul putea fi abrogat. Ordinul oricum nu era aplicabil până nu exista o metodologie a INSP. Ordinul nu își producea efecte imediat și ordinul nu carantinează localități. Ordinul stabilește niște date pe baza cărora pot fi luate decizii care se iau la nivel politic”, mai spune Voiculescu.

Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie

Fostul ministru a declarat că nu a avut o discuție cu premierul Florin Cîțu despre ordinul care a dus la demiterea sa și a secretarului de stat Andreea Moldovan, pentru că primul ministru nu a răspuns la telefon: ”A fost șocant”.

Întrebat dacă USR PLUS ar trebui să iasă de la guvernare, Voiculescu a spus că această decizie trebuie să o ia Alianța, însă, din punctul său de vedere, „Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta și asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă maturitate politică, dar și felul în care dumnealui înțelege să ia decizii care să pună în pericol însăși guvernarea”.

Întrebat în continuare, dacă și-a încheiat cariera politică, Voiculescu a spus că e o chestiune asupra căreia el este cel care trebuie să decidă.

Despre modul în care a fost înlăturat de la conducerea MS, Vlad Voiculescu a spus că „nu au fost momente ușoare”.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Raed Arafat
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close