Antena 3 CNN Actualitate Şansele României de aderare la spaţiul Schengen, determinate de următorul raport al UE

Şansele României de aderare la spaţiul Schengen, determinate de următorul raport al UE

Şansele României de aderare la spaţiul Schengen, determinate de următorul raport al UE
Sursa foto: Foto: ukrainians.ca
21 Feb 2011   •   11:52

Şansele României şi Bulgariei de aderare la Spaţiul Schengen se vor ameliora semnificativ în cazul în care viitorul raport al Comisiei Europene referitor la lupta împotriva corupţiei în justiţie va fi unul favorabil, a precizat un oficial european citat de Novinite.com.

"Dosarul Bulgariei şi Romaniei ar putea fi ajutat dacă raportul următor al Comisiei, care va fi făcut public în iulie, va fi unul pozitiv", a declarat un oficial european pentru agenţia de presă DPA. Declaraţia vine la două zile după ce un raport de etapa al Comisiei Europene a evidenţiat atât aspecte pozitive cât şi negative.

Rapoartele oficialilor din Colmisia Europeană sunt făcute publice de două ori pe an, fiind redactate pe baza evaluărilor guvernelor, a organizaţiilor non-guvernamentale şi a statelor membre.

Potrivit raportului pe justiţie publicat vineri de UE, România a făcut progrese în privinţa corupţiei şi activităţii DNA. Documentul notează că România, răspunzând recomandărilor Bruxelles-ului, a pregătit o serie de amendamente la legislaţia privind achiziţiile publice, dar impactul concret al acestor dispoziţii "rămâne de demonstrat în practică".

Franţa şi Germania au cerut oficial amânarea intrării României în Spaţiul Schengen. Într-o scrisoare către Comisia Europeană pe data de 21 decembrie 2010, oficialii de la Paris şi Berlin spun că România se confruntă, în continuare, cu probleme în ceea ce priveşte securitatea, justiţia, corupţia şi criminalitatea organizată.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close