Antena 3 CNN Actualitate Şapte salariaţi de la Combinatul Chimic Amurco Bacău au intrat în greva foamei

Şapte salariaţi de la Combinatul Chimic Amurco Bacău au intrat în greva foamei

Şapte salariaţi de la Combinatul Chimic Amurco Bacău au intrat în greva foamei
Sursa foto: Foto: mihaicapraru.wordpress.com
de S.T.    |    19 Mar 2014   •   21:50

Şapte salariaţi de la combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco Bacău au intrat, miercuri, în greva foamei în faţa sediului administrativ al societăţii din cauza neplăţii salariilor de către patronat din luna decembrie a anului trecut, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, cei şapte angajaţi ai societăţii Amurco intraţi în greva foamei sunt monitorizaţi pe durata desfăşurării protestului de către cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă pentru a preveni orice situaţie neplăcută.

În prima zi de grevă, salariaţii protestatari, cu vârste cuprinse între 42 şi 51 de ani, au fost consultaţi de două ori de către medici, fără a ridica, deocamdată, probleme de sănătate.

Patronat de către omul de afaceri Ioan Niculae, combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco Bacău se află de aproape un an în criză financiară, odată cu scumpirea gazelor naturale. După mai multe etape de disponibilizări, societatea şi-a închis temporar activitatea în urmă cu peste jumătate de an, însă ulterior şi-a reluat parţial producţia, fiind rechemaţi la lucru 300 de salariaţi din cei trimişi în şomaj.

Întrucât angajaţii nu şi-ar fi primit salariile, şapte dintre ei au intrat în greva foamei.

×
Subiecte în articol: greva foamei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close