Antena 3 CNN Actualitate Sărbători în Bucureşti. 4.000 de Moşi Crăciuni vor defila prin capitală pentru a intra în Cartea Recordurilor

Sărbători în Bucureşti. 4.000 de Moşi Crăciuni vor defila prin capitală pentru a intra în Cartea Recordurilor

Sărbători în Bucureşti. 4.000 de Moşi Crăciuni vor defila prin capitală pentru a intra în Cartea Recordurilor
03 Dec 2008   •   19:21

Bucureştenii ar putea intra de Crăciun în Cartea Recordurilor. Patru mii de moşi crăciuni vor defila pe bulevardele Capitalei pentru a doborî recordul înregistrat anul trecut în Taipei, capitala Taiwanului, unde s-au strîns doar 3600. Autorităţile promit însă că până la Revelion, în Bucureşti vor fi doborîte alte două recorduri.
Pentru sărbătorile de iarnă, Capitala va fi îmbodobită la fel ca un târgul vienez. Pentru asta autorităţile au pregătit vin fiert cu scorţişoară, turtă dulce şi bulevarde luminate cu sute de mii de beculeţe.
In ajunul Craciunului Bulevardul Unirii va fi invadat de Moşi Crăciuni. Nu câţiva, ci 4000. Primarul vrea să intre în cartea recordurilor. Tot planul este de cartea recordurilor: pe 6 decembrie se vor aprinde 500.000 de beculeţe şi aproape 200.000 de globuri luminoase.
Edilii le-au pregătesc comercianţilor chioşcuri din lemn, la fel ca cele din centrul capitalei Austriei.
Primarul general vrea ca în acest an, Crăciunul să fie al copiilor. Aşa că majoritatea spectacolelor sunt dedicate celor mici. În Parcul Unirii s-a construit un oraş al lui Moş Crăciun.
Spectacolele pregătite de primărie vor dura două săptămâni. Dacă de Crăciun vor fi reni şi moşi cu plete dalbe, Revelionul este al gurmanzilor. Primarul capitalei promite că şi Revelionul va fi tot de cartea recordurilor. Pe 27 decembrie bucureştenii vor putea gusta din cel mai lung cârnat din lume. Peste 2 kilometri de carne picantă şi mirodenii. Cu acest cârnat lung de la Piaţa Unirii până la Romană, bucureştenii vor să îi întreacă pe cei din Serbia care au făcut un cârnat lung de 2.020 de metri. Şi, cum după o masă copioasă, urmează desertul, pe 28 decembrie locuitorii capitalei se vor îndulci cu cel mai mare tort din lume, de peste 140 de metri. Mai lung cu câţiva metri decât cel făcut anul trecut în Sydney, Australia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: record mondial Mos Craciun
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close