Antena 3 CNN Actualitate Operaţii anulate la Spitalul Universitar. Corpul de Control, trimis de Ministerul Sănătăţii

Operaţii anulate la Spitalul Universitar. Corpul de Control, trimis de Ministerul Sănătăţii

Un scandal uriaș a izbucnit la Spitalul Universitar din București. Ministerul Sănătății a trimis de urgență corpul de control, dar și Inspecția Sanitară. Totul pentru a verifica ceea ce medicii spun, mai exact că ei nu pot opera în acest moment din cauza faptului că aparatele de raze nu au aviz CNCAN.

Operaţii anulate la Spitalul Universitar. Corpul de Control, trimis de Ministerul Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Pixabay
de M.V    |    10 Feb 2020   •   13:22

Medicii nu pot opera din cauza faptului că aparatele de radiologie nu au avize, iar cei care trebuiau să le folosească nu au fost instruiți. Șase operații au fost anulate la Spitalul Universitar

Vorbim despre un aparat de raze care de obicei se folosește în operațiile pentru ortopedie. Pacienții vin din toată țara, iar cea mai importantă secție de ortopedie din România care în acest moment are activitatea redusă tocmai din cauza faptului că aceste aparate au fost cumpărate dar nu și avizate de CNCAN.

Aparatele au avut avize până în luna decembrie, iar surse medicale spun că vina ar fi a managerului, care nu a reînnoit această avizare.

Potrivit unui chirurg de la Spitalul Universitar, care a declarat în exclusivitate pentru Antena 3, aparatul de raze s-a stricat în mijlocul operației, iar un pacient a rămas deschis pe masa de operație și au trebuit să se descurce așa. 

 

Tavan picat în bloc operator 

Totodată, un tavan a picat într-un bloc operator vechi, care a fost renovat cu 70 de milioane de lei, aceasta a fost investiția. Medicii spun că acest lucru se întâmplă din cauza heliportului care se află în apropiere, iar atunci când elicopterul aterizează se simt vibrații în blocul operator. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close