Antena 3 CNN Actualitate Scafandrii nu îl mai caută pe directorul APIA Cluj, deși nu a fost găsit. ISU a anunțat încheierea operațiunilor

Scafandrii nu îl mai caută pe directorul APIA Cluj, deși nu a fost găsit. ISU a anunțat încheierea operațiunilor

Scafandrii nu îl mai caută pe directorul APIA Cluj, deși nu a fost găsit. ISU a anunțat încheierea operațiunilor
31 Iul 2018   •   14:43

Scafandrii nu îl mai caută pe directorul APIA Cluj, dispărut în urmă cu zece zile în lacul Beliş. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a anunțat că operațiunea de căutare s-a încheiat marţi, 31 iulie, deşi acesta nu a fost găsit.

„A fost făcut tot ceea ce omeneşte a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informaţie sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute. Misiunea s-a anunţat de la început a fi una dificilă şi a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut şă rezulte o suprafaţă foarte mare pe care au trebuit întinse acţiunile de căutări. Lacul Beliş-Fîntănele este cel mai întins din judeţul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depăşesc 40 de metri. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc şi dificultăţile întâmpinate de scafandrii Forţelor Navale şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo', se arată în comunicatul ISU.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliş-Fântânele, a fost mărit, în ultimele patru zile, prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj şi ISU Mureş, precum şi 13 mijloace tehnice şi autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenţia rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi.

Adrian Zaharia a dispărut fără urmă pe 21 iulie.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close