Antena 3 CNN Actualitate Scandal între Ministerul Justiţiei şi judecători, care spun că nu mai fac faţă volumului uriaş de muncă

Scandal între Ministerul Justiţiei şi judecători, care spun că nu mai fac faţă volumului uriaş de muncă

Scandal între Ministerul Justiţiei şi judecători, care spun că nu mai fac faţă volumului uriaş de muncă
Sursa foto: aisrael.org
05 Noi 2010   •   23:23

Scandal între Ministerul Justiţiei şi judecători. În timp ce ministrul Cătălin Predoiu vrea termene mai scurte în procese, judecătorii spun că nu mai fac faţă volumului uriaş de muncă. Ministerul Justiţiei a cerut CSM să renunţe la aplicarea unui proiect prin care volumul de muncă în instanţe a fost redus pentru judecători. Magistraţii spun însă că ministrul greşeşte.

"Judecătorii de la judecătorie au avut timp să se aplece pe dosare şi să soluţioneze cu un sfert de milion mai multe dosare într-o jumătate de an decât în 2009”, a declarat Alexandrina Rădulescu, iniţiatoarea proiectului

“În măsura în care se va renunţa la acest program ar însemna ca un judecător să intre săptămânal cu cel puţin 80 de dosare într-o şedinţă”, a spus Emanuela Dulgheru, preşedintele Judecătoriei sectorului 2.

“Nu vreau să fiu rău, dar solicitarea ministerului este naivă sau dovedeşte necunoaşterea situaţiei din instanţe”, e de părere Virgil Andreieş, membru CSM.

“Indiferent ce intervenţii voi mai avea, vă reamintesc că pornesc de la o premisă de cooperare şi de bună credinţă”, susţine Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Judecătorii se plâng că nu fac faţă volumului de muncă. La Deva, un judecător a avut de soluţionat, anul trecut, aproape 1200 de dosare. La instanţa supremă, chiar mai multe.

“Numărul dosarelor este în creştere iar numărul colegilor judecători este în scădere”, a spus purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva.

„Datorită stresului enorm, din ce în ce mai mulţi colegi au probleme de sănătate”, a precizat Dan Lupaşcu, membru CSM.

CSM a respins solicitarea Ministerului Justiţiei. Asta înseamnă că cei care au probleme de rezolvat în instanţă vor primi în continuare termene la fel de lungi pe cât ar dura judecarea întregului proces.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close