Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș, după ce PNL l-a dat afară pe cercetătorul Costel Vânătoru, directorul Băncii de resurse genetice vegetale: ”E o crimă!”

Scandal uriaș, după ce PNL l-a dat afară pe cercetătorul Costel Vânătoru, directorul Băncii de resurse genetice vegetale: ”E o crimă!”

Cercetătorul Coste Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de resurse genetice vegetale.

Scandal uriaș, după ce PNL l-a dat afară pe cercetătorul Costel Vânătoru, directorul Băncii de resurse genetice vegetale: ”E o crimă!”
13 Dec 2019   •   18:02

Înlocuirea directorului Băncii de resurse genetice vegetale, cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de ştiinţe agricole şi silvice, a fost contestată vineri de reprezentanţii PSD Buzău.

Deputatul Dănuţ Păle, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, a afirmat că înlocuirea cercetătorului Costel Vânătoru, iniţiatorul acestui proiect, este "o adevărată crimă".

"I-am dat SMS ministrului Agriculturii, în care i-am spus că e o crimă ce a făcut. Pentru agricultura românească şi Banca de Gene. Îmi apare că a citit SMS-ul, dar nu mi-a răspuns încă. E o mare eroare a ministrului şi a PNL. Îi va costa. Eu sper că Dumnezeu le va lumina mintea şi vor repara greşeala făcută", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Dănuţ Păle.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că "nu există un alt specialist în ţară mai bun decât Costel Vânătoru".

"De ce să-l demiţi ?! Dânsul n-are nicio treabă cu politica, n-a fost, nu e şi nu va fi membru la niciun partid. E cercetător, şi-a dedicat viaţa acestei ştiinţe. E o decizie de neînţeles şi o lovitură dată unei idei bune de dezvoltare a acestei ţări", a mai spus primarul Toma.

Edilul a mai declarat că "fără Costel Vănătoru acest proiect este ratat, dacă nu se va reveni asupra deciziei, municipalitatea s-ar putea să revină asupra donaţiei făcute Guvernului, respectiv o clădire şi un teren în suprafaţă de 1,2 hectare în chiar centrul Parcului Crâng".

Fostul director al AFIR, Adrian Chesnoiu, a fost delegat joi la Banca de resurse vegetale din Buzău, instituţie subordonată Guvernului înfiinţată în luna septembrie a.c., înlocuindu-l pe cercetătorul Costel Vânătoru, cel care fusese detaşat timp de un an de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău pentru implementarea acestui proiect. Scopul acestei Bănci de gene de la Buzău, practic o bancă de seminţe de plante autohtone, este de a proteja 10.000 de soiuri de legume, plante medicinale şi aromatice pe cale de dispariţie.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close