Scandalos! Președintele CJ Covasna cere arborarea însemnelor Ținutului Secuiesc pe primăriile UDMR, sfidând deciziile prefectului

de L.D.    |    29 Ian 2013   •   23:17
Scandalos! Președintele CJ Covasna cere arborarea însemnelor Ținutului Secuiesc pe primăriile UDMR, sfidând deciziile prefectului

Mihai Gâdea a adus în centrul atenției, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, un scandal ce stă să izbucnească în inima Ardealului.

Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, cere arborarea drapelului Ținutului Secuiesc pe toate primăriile UDMR. Pe multe clădiri oficiale sunt deja arborate aceste însemne, alături de steagul Ungariei și uneori, cel al României.


Domnul Codrin Munteanu, prefectul județului Covasna, a intrat în direct la Antena 3 pentru a vorbi despre câteva decizii luate de domnia sa, care însă nu sunt respectate.

 ”În materia arborării drapelului secuiesc eu deja am acționat în judecată această chestiune, am și câștigat în primă instanță, și am sentință judecătorească prin care se  constată că arborarea respectivului drapel pe instituții publice este nelegală și se dispune îndepărtarea acestuia”.


Tamas Sandor a intervenit telefonic în emisiunea Sinteza Zilei, unde a vorbit, printre altele, despre motivul pentru care site-ul Consiliului Județean este scris în maghiară.


Ciprian Dobre, deputat USL în Mureș, în calitate de invitat al emisiunii, a fost de părere că în cazul domnului Sandor trebuie menținut calmul și echilibrul. Însă deputatul a fost totodată complet surprins și dezamăgit de atitudinea acestuia, devenind radical în afirmații.

Avem 2 lucruri de făcut: fie nu mai candidează cei care au dublă cetățenie în Administrația Publică Locală, ori în ceea ce privește astfel de abateri, care pot să fie contravenții, sau pot să fie infracțiuni, depinde, pedepsele complementare care pot fi pronunțate de instanțele din România pot duce foarte clar la interzicerea sau la pierderea dreptului de a alege sau a fi ales.”

”Suntem singurul Parlament din această lume, nu din Europa, care asigură fiecărei minorități  reprezentarea în corpurile legiuitoare”.

”Domnul Tamas, îmi pare rău, a abordat chestiunea neserios. Și din acest punct de vedere nu își reprezintă alegătorii la nivelul la care se așteaptă alegătorii de la domnia sa
”, a declarat Dobre.


De asemenea, domnul Dan Tănase, un ardelean care s-a luptat de nenumărate ori cu autoritățile pentru a obține diferite decizii în instanță, a intrat în direct în emisiune, unde s-a întrebat de ce domnul Sandor nu vrea să reproducă stema României pe documentele Consiliului Județean Covasna și cărui stat îi este acesta fidel, având în vedere că are dublă-cetățenie, atât maghiară cât și română.


x close