Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Florin Cîțu - Direcția Juridică ia amploare. Cum a intervenit premierul Ludovic Orban

Scandalul Florin Cîțu - Direcția Juridică ia amploare. Cum a intervenit premierul Ludovic Orban

Scandalul Direcției Juridice din Ministerul de Finanțe ia amploare. Hotărârea de Guvern prin care a fost desființată această structură a fost suspendată de Curtea de Apel. Judecătorii au admis o cerere depusă în Instanță de șeful Direcției.

Scandalul Florin Cîțu - Direcția Juridică ia amploare. Cum a intervenit premierul Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    25 Iun 2020   •   11:29

 Implicațiile sunt mult mai mari pentru că vorbim chiar de instituția care ar trebui să apere Statul Român în dosarul în care familia lui Florin Cîțu cere retrocedarea a 50 ha pădure. 

Astăzi, Garda Forestieră a dat noi amenzi în această speță, după amenda de ieri a Gărzii de Mediu. 

După decizia de suspendare a Hotărârii Guvernului cu privire la Direcția Juridică, Ludovic Orban a făcut o declarație care i-a cam supărat pe magistrați. Premierul a spus că magistrații trebuie să aibă grijă la felul în care judecă. Drept urmare, potrivit unor surse, mai mulți judecători din Consiliul Superior al Magistraturii doresc să ridice această problemă la Secția de Judecători, pentru a se stabili dacă premierul a afectat sau nu independența justiției când a făcut declarația. 

Mărul discordiei este terenul de 50 ha, care ar valora aproximativ 12 milioane de euro și pe care părinții ministrului Florin Cîțu îl revendică în Instanță. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close