Antena 3 CNN Actualitate Scandalul fructelor infestate cu pesticide se lasă cu plângeri penale. ANSVSA, din nou în vizor

Scandalul fructelor infestate cu pesticide se lasă cu plângeri penale. ANSVSA, din nou în vizor

Scandalul fructelor infestate cu pesticide se lasă cu plângeri penale. ANSVSA, din nou în vizor
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
de M.Z.    |    14 Mar 2013   •   11:36

Scandalul fructelor infestate cu pesticide se lasă cu plângeri penale. Un angajat de la ANSVSA şi încă şase persoane de la DSV Ilfov sunt anchetaţi, pentru că ar fi permis ca marfa infestată să ajungă în ţară.

Prima plângere penală a fost depusă pe 11 martie, pe numele unui angajat de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Cea de-a doua plângere datează din 12 martie şi este pe numele a şase angajaţi de la Direcţia Sanitar-Veterinară Ilfov .

Motivul acuzaţiilor este acela că persoanele pe numele cărora s-au depus cererile au lăsat să intre în ţară legume şi fructe cu pesticide, iar o parte din marfă ar fi ajuns pe piaţă. Restul alimentelor ar fi fost sechestrat.

Pere cu conţinut mare de pesticide, provenite din Turcia, au ajuns la comercializare pentru că un angajat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a permis acest lucru, deşi exista un certificat ce menţiona aceste depăşiri ale valorilor de pesticide
, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

ANSVSA a fost implicată, în ultima perioadă în scandalul alimentar internaţional, soldat cu demisia şefului instituţiei, Mihai Ţurcanu.

Reprezentanţi ai agricultorilor şi industriei alimentare l-au criticat pe şeful ANSVSA pentru "lipsă de profesionalism", după scandalul laptelui infestat.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a cerut miercuri demisia şefului ANSVSA, după scandalul cu carne de curcan în care a fost implicată România.

Solicitarea lui Frumosu vine după ce, în urmă cu numai două zile, el a cerut schimbarea lui Mihai Ţurcanu de la ANSVSA, în urma scandalului cu laptele toxic.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a spus că preşedintele ANSVSA ar trebui demis, după ce, "din exces de zel", a băgat panică în populaţia României prin anunţul său potrivit căruia există lapte toxic pe rafturi.

Şi preşedintele Agrostar a cerut demisia lui Ţurcanu de la conducerea ANSVSA: A gestionat prost criza laptelui infestat

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu este mulţumit de prestaţia preşedintelui ANSVSA.

O nouă alertă de mâncare toxică în România. Cea mai recentă informaţie vine din Germania, care a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.





×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close