Antena 3 Actualitate Scandalul ROBOR: Şeful Concurenţei, ameninţat cu demiterea

Scandalul ROBOR: Şeful Concurenţei, ameninţat cu demiterea

24 Apr 2019   •   09:16
Scandalul ROBOR: Şeful Concurenţei, ameninţat cu demiterea

Comisia economică din Senat a propus demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, pe baza raportului privind manipularea indicelui ROBOR, în funcţie de care se calculează costurile creditelor în lei cu dobândă variabilă, precum şi sancţionarea celor care nu se prezintă la audieri.

„Preşedintele Consiliului Concurenţei a acţionat împotriva legii, cu rea credinţă, şi a determinat închiderea acestei investigaţii nesancţionând băncile, deşi avea numeroase elemente care să îl ducă la faptul că ROBOR a fost manipulat”, a declarat preşedintele Comisiei, senatorul ALDE Daniel Zamfir. 

Raportul anchetei a fost înaintat Biroului permanent al Senatului. Potrivit documentului, Chiriţoiu „a acţionat împotriva legii”.

Zamfir îl acuză pe şeful Concurenţei de „rea credinţă”, punctând că acesta „a determinat închiderea investigaţiei, nesancţionând băncile”, în pofida faptului că „avea numeroase elemente care să îl ducă la faptul că ROBOR a fost manipulat”.

Detalii pe jurnalul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close