Antena 3 Actualitate Scandalul sexual de la Balş face victime. Şeful Poliţiei Balş, RETROGRADAT pentru deficienţe manageriale

Scandalul sexual de la Balş face victime. Şeful Poliţiei Balş, RETROGRADAT pentru deficienţe manageriale

17 Ian 2013   •   08:55
Scandalul sexual de la Balş face victime. Şeful Poliţiei Balş, RETROGRADAT pentru deficienţe manageriale
Sursa foto: Foto: Agerpres

Şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, a fost retrogradat din funcţie pentru deficienţe manageriale constatate de Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, în timp ce şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Ion Voicu, a cerut pensionarea, au declarat surse din Poliţie, citate de Mediafax.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Şotea a primit, în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul Poliţiei Române, două sancţiuni disciplinare. Prima, respectiv trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, a fost dispusă pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma verificărilor efectuate în perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2012.

Şeful Poliţiei Balş a fost sancţionat şi cu amânarea promovării în funcţii superioare pe o perioadă de doi ani, pentru probleme manageriale şi de gestionare a fenomenului infracţional, identificate în urma controlului efectuat de către Direcţia Control Intern din IGPR, în perioada 10-19 octombrie 2012, se precizează într-un comunicat a IGPR.

Ion Şotea este şeful comisarului Gheorghe Barbu, pe care poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş îl acuză de viol. În 26 decembrie, poliţista şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

În cadrul anchetei declanşate la Poliţia Olt şi în urma scandalului sexual în care Renghea l-a acuzat pe fostul ei şef că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti, şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde ar fi urmat să fie audiat în 8 ianuarie, când a anunţat că nu va veni pentru că a intrat în concediu medical.
       
Numele lui Voicu se numără printre cele menţionate de poliţista Melania Renghea într-o plângere depusă de aceasta, în 24 decembrie, la DIICOT Craiova.
   
Potrivit şefulului DIICOT Craiova, Adrian Glugă, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.
   
În acest caz DIICOT şi-a declinat competenţa către Parchetul Curţii de Apel Craiova.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close