Antena 3 CNN Actualitate Scenarii post-moţiune: Cine sunt propunerile de premier vehiculate

Scenarii post-moţiune: Cine sunt propunerile de premier vehiculate

Cu câteva ore înainte de votul pe moţiunea de cenzură, PSD și PRO România au discutat să meargă în fața președintelui Klaus Iohannis cu o propunere comună de premier.

Scenarii post-moţiune: Cine sunt propunerile de premier vehiculate
05 Feb 2020   •   17:48

PSD și PRO România vor să meargă la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier din afara partidului, iar printre numele vehiculate sunt Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Cristian Socol sau Remus Pricopie.

Potrivit surselor social-democrate, Victor Ponta și-ar dori ca Remus Pricopie, fostul ministru al Educației să fie nominalizat la funcția de premier.  

De altfel, în spațiul public, a apărut informația că Raed Arafat ar fi una dintre propunerile de premier, însă acesta susține că nu îl interesează funcția de premier al României, argumentând că preferă să rămână într-un domeniu la care chiar se pricepe.

Klaus Iohannis va chema partidele la consultări, pentru nominalizarea unei noi propuneri de premier, iar surse politice afirmă că preşedintele îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Scenarii post-moţiune: Cine sunt propunerile de premier vehiculate

×
Subiecte în articol: motiunea de cenzura Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close